©2019 PUMPED HYDRO STORAGE AB

Pumped Hydro Storage  

 - Balancing power using underground water batteries 

 

Pumped Hydro Storage grundades under 2017 med idén att vara med i den framtida energimixen. Vi är ett snabbt växande företag och vill ha fler engagerade medarbetare som tror på samma vision som vi. Snabb förändring i energimixen gör att marknaden kommer att explodera inom behovet att kunna lagra energi. Med den visionen grundades idén att lagra energi med pumpkraft i uttjänta gruvor. Sol- och vindkraft ökar och levererar ojämnt, därför behövs det storskalig lagring. Det finns ont om dammar för att kunna lagra energi, därför är idén med gruvor stark. Vi kommer ha en världsmarknad att verka inom och vi strävar efter en hållbar framtid och lösningar mot en cirkulär ekonomi.

 

Nu söker vi en Vice VD

Vill du ansluta till ett företag som jobbar för förändring och är pionjärer i sin bransch? Vi söker en Vice VD för att koordinera, planera och följa upp vår organisations pågående och växande verksamhet. Du kommer få en betydande roll i lanseringen av tekniken och kommer vara spindeln i nätet. Du kommer ha en nyckelroll i ledningsgruppen och i hela vår verksamhet. Du kommer ha kontroll över våra olika affärsverksamheter, därför söker en erfaren och effektiv ledare.

 

För att lyckas i rollen får du gärna ha ett stort driv för förnyelsebar energi och ny teknik. Vi ser gärna att du är redo att ”kavla upp ärmarna” och sätta ihop lösningar som driver oss framåt. Vi söker någon som kan stå på egna ben och tar initiativ till utveckling. Du kommer arbeta med vårt härliga team på kontoret vid Östermalmstorg i Stockholm - jobba med oss så är du med på resan mot en hållbar och grön framtid.

 

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Driva verksamheten mot en snabb och hållbar tillväxt 

  • Aktivt bygga och hantera relationer med våra externa aktörer såsom partners, investerare etc.

  • Övervaka företagets dagliga verksamhet och chefernas arbete inom IT, marknadsföring, försäljning etc. 

  • Driva den tekniska konfigurationen för vår hårdvara 

  • Tillsammans med VD säkra tillväxtkapital till verksamheten